субота, 28. јул 2018.Bosna i Hercegovina je Franknštajnovo čedo!

Ovu konstataciju sam saopštio prvi tokom gostovanja na tv FACE kod Senada Hadžifejzovića, 3. maja 2013., na dan medijskih sloboda. (Snimak možete vidjeti na www.durmitara.com  Linkovi) 

Kad su neke moje, već malobrojne, kolege s fakulteta, saznale da ću gostovati kod Senada, pitali su me zašto sam pristao, s obzirom na njegovo provociranje gosta, a kao dokaz su naveli kako je skoro izblamirao  Reisa Cerića. Odgovarao sam im da je to Senadovo sjajno umijeće da sagovorniku zguli masku bilo za desetku (univerzitetski profesor sam, a tom ocjenom se nagrađuju samo najbriljantniji odgovori) i da ja nemam maske, pa nema ništa ni da skine. Skratiću.

Pitali su me isto i mnogi drugi, pa i moj jedini učenik duhovnog puta koji sam nazvao naša joga.

Samo sam učeniku rekao idem sa željom da kažem, ako mi se za to ukaže prilika, da BiH treba preimenovati u FRANKNŠTAJNIJA.

Priliku sam pripremio i rekao sam što sam želio, ali mi Senad, kao vješt novinar i tv voditelj, nije omogućio da gledaocima emisije objasnim šta znači Franknštajnija.  

Ukratko, dr Franknštajn je od kostiju jednog mrtvaca i od mozga jednog ludaka stvorio čudovište koje izvršava sve njegove monstruozne zahtjeve.

Ja sam htio reći da je  Novi svjetski poredak, savremeni Franknštajn, od kostiju umorene SFR Jugoslavije i od mozga nacionalističkih stranaka u republikama stvorio Bosnu i Hercegovinu. I to čudovište, ili nedonošče, evo ni nakon 22 godine ne može da živi bez „inkubatora“.  

Preuzimam s interneta o tome kako je Franknštajnovo čudovište oživilo. Početak rata u BiH 1992. uzmite kao “užasan udar groma”:

«Onda se dešava užasan udar groma, Frankensteinove električne mašine se lome i počinje se pokretati ruka Frankensteinovog čudovišta».

P. S.
Milorad Dodik bi trebalo da pogleda snimak tog mog gostovanja na tv FACE i da se posrami što me njegov režim prognao iz RS u egzil, nakon što sam prethodno bio prognan iz Sarajeva (FBiH). A poslao sam mu (2011. g.) knjigu Srbi, oglednimo se! – opstati ili nestati  i obajvjestio sam ga o represijama koje mi se događaju. Ali Dodo ima preča posla nego da obrati pažnju na čovjeka o kome, o čijoj jedinstvenosti u srpskom narodu, vi možete pročitati na Žarko Karišik Durmitara Vikipedija.

4 коментара:

 1. Zovem se GRADIŠKI iz hrvatske, suprug i ja smo zajedno više od 12 godina u zadnjih nekoliko tjedana, imam problema s njim, ne sviđa mi se ovaj čovjek i želim se udati za njega, ali s vremena na vrijeme Vrijeme se osjećam pomalo zbunjeno zbog toga i pitao je je li vjeran vezi ... Sve dok jednog dana nisam došao kući kasno jer sam izašao s prijateljima (suradnicima), a kad sam bio kod kuće, stvarno se ljutio na mene jer je saznao da izlazim s nekim muškarcima, pa me ostavio kući i obećao da se nikad neće vratiti, stvarno sam se osjećao loše, ali zadržao sam to za sebe i nisam ga dijelio s drugima. I vratio se svom dugogodišnjem bivšem ljubavniku izjavivši da je bolji i iskreniji od mene. Dok sam bio na mreži na Facebooku, vidio sam svjedočenje velikog ljubavnika, liječnika Dr.Alabe, o tome kako pomaže drugima koji su u istoj situaciji sa mnom,... nikad mu nisam vjerovao, ali nešto u meni je samo reklo da bih to trebao probati i kontaktirao ga je i rekao mu o onome što prolazim kroz samo se nasmijao i rekao da se ne bih brinuo da ću od 15 sati primiti njegov poziv, i zaista ne dugo, nazvao ga je rekavši mi da mu je žao što je učinio i da bismo se trebali vratiti, prvo sam pomislio da je to šala sve dok nije došao k meni obećavajući, trenutno smo oboje zaista sretni zajedno i obećavam sebi da ću to podijeliti s cijelim svijetu, ovo je njegova adresa e-pošte: dralaba3000@gmail.com ili ga možeš kontaktirati putem whatsappa: 2349071995123 želim ti sve najbolje ....

  ОдговориИзбриши
 2. Život dolazi s različitim iskustvima. Ne znam s čime se sada suočavate, ali uvjeravam vas da je dr. White, pravo rješenje, ovo je moje kratko svjedočenje. Sretna sam što ovo mogu napisati jer opet imam mira u braku, a sve zahvaljujući velikom čovjeku koji se zove dr. White, ima moćne čarobne kotačiće koji pomažu u pomirenju spora između mene i mog supruga, moj suprug je otišao od kuće i živio s drugom žena 7 mjeseci, bez brige za mene i našu četverogodišnju kćer, financijski sam dobro jer sam bankar, ali trebam nježnog muškarca, ali moj muž nije ni blizu, molim ga da se vrati kući nekoliko puta, ali nema ' ne radim ništa, čak sam molila i njegovog starijeg brata da mi pomogne. Pročitao sam svjedočenje muškarca koji je opisao kako je dr. White pomogao da se njegova supruga razvede ljubavnom čarolijom, pa sam mu uzeo kontakt i objasnio mu svoje probleme, rekao mi je što je potrebno za ljubavnu čaroliju i dao sam mu financije za kupovinu tri dana i moj se muž vratio kući, sve zahvaljujući vama, dr. White. Obratite mu se za pomoć: / WhatsApp: +17168691327: ili e-mail: wightmagicmaster@gmail.com: ako imate bilo kakvih veza ili životnih problema, on ima sve vrste čarolija, za liječenje bolesti, povratak bivšeg, ponovno spajanje braka, da biste dobili dobar posao za vraćanje izgubljenog novca i drugo rješenje.

  ОдговориИзбриши
 3. Pozdrav dragi moji prijatelji. Rado ću podijeliti svjedočanstvo s vama. prije nekoliko mjeseci moj me muškarac ostavio zbog druge dame. Toliko ga volim i jedino o čemu sam mogla razmišljati je samoubojstvo. Pokušao sam na nekoliko načina, ali nijedan nije uspio. Odlučio sam čitati na internetu i čitati o čarolijama i čarolijama. Pokušao sam, izgubio sam puno novca, ali rezultat je bio isti. Gotovo sam odustao dok nisam upoznao čaroliju Caster koja me uvjerila u uspjeh i pročitao komentare ljudi na njegovoj web stranici. Bio sam skeptičan kada sam ga kontaktirao jer sam izgubio mnogo novca. Dva tjedna, bacajući čini, moj muškarac se vratio u moju kuću... Sada je moj muškarac vrlo poslušan i više me voli. Sada sam trudna 2 mjeseca i sretna sam što ga imam u životu. Savjetovao bih vam da se obratite ovom moćnom čarobnjaku za čarolije, koji mi je dao drugu priliku za sreću i ljubav, pokušao sam nekoliko čarolija i nijedna nije uspjela. Ako vam itko može pomoći da povratite ljubav i usmjeriti vas u potrazi za životnim rješenjima, to je on. Kontaktirajte ga direktno na -Email: (dralaba3000@gmail.com) Možete mu i Whatsapp/viber s ovim brojem: +1(425) 477-2744. kontaktirajte ovog sjajnog čovjeka danas i riješite svoje probleme 100%.. ... :) .. :) .. :) .. :) .. :). . :)

  ОдговориИзбриши
 4. Trebate li zajam?
  Tražite li financije?
  Tražite li zajam za proširenje poslovanja?
  Mislim da ste došli na pravo mjesto.
  Nudimo zajmove po niskoj kamatnoj stopi.
  Zainteresirani neka nas kontaktiraju na
  Za trenutni odgovor na vašu prijavu, ljubazno
  odgovorite samo na ove e-poruke u nastavku.
  Whatsapp +918794792073
  ushaservicesonline@gmail.com

  Molimo vas da nam dostavite sljedeće informacije ako ste zainteresirani.

  1) Puno ime: ………
  2) Spol:………
  3) Potreban iznos zajma:………
  4) Trajanje zajma:………
  5) Država:………
  6) Kućna adresa:………
  7) Broj mobitela:………
  8) Mjesečni prihod:…………………
  9) Zanimanje:………………………
  )Koju stranicu ste ovdje pronašli o nama…………………

  Hvala i lijep pozdrav.
  ushaservicesonline@gmail.com
  +918794792073

  ОдговориИзбриши