субота, 28. јул 2018.



Bosna i Hercegovina je Franknštajnovo čedo!

Ovu konstataciju sam saopštio prvi tokom gostovanja na tv FACE kod Senada Hadžifejzovića, 3. maja 2013., na dan medijskih sloboda. (Snimak možete vidjeti na www.durmitara.com  Linkovi) 

Kad su neke moje, već malobrojne, kolege s fakulteta, saznale da ću gostovati kod Senada, pitali su me zašto sam pristao, s obzirom na njegovo provociranje gosta, a kao dokaz su naveli kako je skoro izblamirao  Reisa Cerića. Odgovarao sam im da je to Senadovo sjajno umijeće da sagovorniku zguli masku bilo za desetku (univerzitetski profesor sam, a tom ocjenom se nagrađuju samo najbriljantniji odgovori) i da ja nemam maske, pa nema ništa ni da skine. Skratiću.

Pitali su me isto i mnogi drugi, pa i moj jedini učenik duhovnog puta koji sam nazvao naša joga.

Samo sam učeniku rekao idem sa željom da kažem, ako mi se za to ukaže prilika, da BiH treba preimenovati u FRANKNŠTAJNIJA.

Priliku sam pripremio i rekao sam što sam želio, ali mi Senad, kao vješt novinar i tv voditelj, nije omogućio da gledaocima emisije objasnim šta znači Franknštajnija.  

Ukratko, dr Franknštajn je od kostiju jednog mrtvaca i od mozga jednog ludaka stvorio čudovište koje izvršava sve njegove monstruozne zahtjeve.

Ja sam htio reći da je  Novi svjetski poredak, savremeni Franknštajn, od kostiju umorene SFR Jugoslavije i od mozga nacionalističkih stranaka u republikama stvorio Bosnu i Hercegovinu. I to čudovište, ili nedonošče, evo ni nakon 22 godine ne može da živi bez „inkubatora“.  

Preuzimam s interneta o tome kako je Franknštajnovo čudovište oživilo. Početak rata u BiH 1992. uzmite kao “užasan udar groma”:

«Onda se dešava užasan udar groma, Frankensteinove električne mašine se lome i počinje se pokretati ruka Frankensteinovog čudovišta».

P. S.
Milorad Dodik bi trebalo da pogleda snimak tog mog gostovanja na tv FACE i da se posrami što me njegov režim prognao iz RS u egzil, nakon što sam prethodno bio prognan iz Sarajeva (FBiH). A poslao sam mu (2011. g.) knjigu Srbi, oglednimo se! – opstati ili nestati  i obajvjestio sam ga o represijama koje mi se događaju. Ali Dodo ima preča posla nego da obrati pažnju na čovjeka o kome, o čijoj jedinstvenosti u srpskom narodu, vi možete pročitati na Žarko Karišik Durmitara Vikipedija.

9 коментара:

  1. Zovem se GRADIŠKI iz hrvatske, suprug i ja smo zajedno više od 12 godina u zadnjih nekoliko tjedana, imam problema s njim, ne sviđa mi se ovaj čovjek i želim se udati za njega, ali s vremena na vrijeme Vrijeme se osjećam pomalo zbunjeno zbog toga i pitao je je li vjeran vezi ... Sve dok jednog dana nisam došao kući kasno jer sam izašao s prijateljima (suradnicima), a kad sam bio kod kuće, stvarno se ljutio na mene jer je saznao da izlazim s nekim muškarcima, pa me ostavio kući i obećao da se nikad neće vratiti, stvarno sam se osjećao loše, ali zadržao sam to za sebe i nisam ga dijelio s drugima. I vratio se svom dugogodišnjem bivšem ljubavniku izjavivši da je bolji i iskreniji od mene. Dok sam bio na mreži na Facebooku, vidio sam svjedočenje velikog ljubavnika, liječnika Dr.Alabe, o tome kako pomaže drugima koji su u istoj situaciji sa mnom,... nikad mu nisam vjerovao, ali nešto u meni je samo reklo da bih to trebao probati i kontaktirao ga je i rekao mu o onome što prolazim kroz samo se nasmijao i rekao da se ne bih brinuo da ću od 15 sati primiti njegov poziv, i zaista ne dugo, nazvao ga je rekavši mi da mu je žao što je učinio i da bismo se trebali vratiti, prvo sam pomislio da je to šala sve dok nije došao k meni obećavajući, trenutno smo oboje zaista sretni zajedno i obećavam sebi da ću to podijeliti s cijelim svijetu, ovo je njegova adresa e-pošte: dralaba3000@gmail.com ili ga možeš kontaktirati putem whatsappa: 2349071995123 želim ti sve najbolje ....

    ОдговориИзбриши
  2. Život dolazi s različitim iskustvima. Ne znam s čime se sada suočavate, ali uvjeravam vas da je dr. White, pravo rješenje, ovo je moje kratko svjedočenje. Sretna sam što ovo mogu napisati jer opet imam mira u braku, a sve zahvaljujući velikom čovjeku koji se zove dr. White, ima moćne čarobne kotačiće koji pomažu u pomirenju spora između mene i mog supruga, moj suprug je otišao od kuće i živio s drugom žena 7 mjeseci, bez brige za mene i našu četverogodišnju kćer, financijski sam dobro jer sam bankar, ali trebam nježnog muškarca, ali moj muž nije ni blizu, molim ga da se vrati kući nekoliko puta, ali nema ' ne radim ništa, čak sam molila i njegovog starijeg brata da mi pomogne. Pročitao sam svjedočenje muškarca koji je opisao kako je dr. White pomogao da se njegova supruga razvede ljubavnom čarolijom, pa sam mu uzeo kontakt i objasnio mu svoje probleme, rekao mi je što je potrebno za ljubavnu čaroliju i dao sam mu financije za kupovinu tri dana i moj se muž vratio kući, sve zahvaljujući vama, dr. White. Obratite mu se za pomoć: / WhatsApp: +17168691327: ili e-mail: wightmagicmaster@gmail.com: ako imate bilo kakvih veza ili životnih problema, on ima sve vrste čarolija, za liječenje bolesti, povratak bivšeg, ponovno spajanje braka, da biste dobili dobar posao za vraćanje izgubljenog novca i drugo rješenje.

    ОдговориИзбриши
  3. Pozdrav dragi moji prijatelji. Rado ću podijeliti svjedočanstvo s vama. prije nekoliko mjeseci moj me muškarac ostavio zbog druge dame. Toliko ga volim i jedino o čemu sam mogla razmišljati je samoubojstvo. Pokušao sam na nekoliko načina, ali nijedan nije uspio. Odlučio sam čitati na internetu i čitati o čarolijama i čarolijama. Pokušao sam, izgubio sam puno novca, ali rezultat je bio isti. Gotovo sam odustao dok nisam upoznao čaroliju Caster koja me uvjerila u uspjeh i pročitao komentare ljudi na njegovoj web stranici. Bio sam skeptičan kada sam ga kontaktirao jer sam izgubio mnogo novca. Dva tjedna, bacajući čini, moj muškarac se vratio u moju kuću... Sada je moj muškarac vrlo poslušan i više me voli. Sada sam trudna 2 mjeseca i sretna sam što ga imam u životu. Savjetovao bih vam da se obratite ovom moćnom čarobnjaku za čarolije, koji mi je dao drugu priliku za sreću i ljubav, pokušao sam nekoliko čarolija i nijedna nije uspjela. Ako vam itko može pomoći da povratite ljubav i usmjeriti vas u potrazi za životnim rješenjima, to je on. Kontaktirajte ga direktno na -Email: (dralaba3000@gmail.com) Možete mu i Whatsapp/viber s ovim brojem: +1(425) 477-2744. kontaktirajte ovog sjajnog čovjeka danas i riješite svoje probleme 100%.. ... :) .. :) .. :) .. :) .. :). . :)

    ОдговориИзбриши
  4. Trebate li zajam?
    Tražite li financije?
    Tražite li zajam za proširenje poslovanja?
    Mislim da ste došli na pravo mjesto.
    Nudimo zajmove po niskoj kamatnoj stopi.
    Zainteresirani neka nas kontaktiraju na
    Za trenutni odgovor na vašu prijavu, ljubazno
    odgovorite samo na ove e-poruke u nastavku.
    Whatsapp +918794792073
    ushaservicesonline@gmail.com

    Molimo vas da nam dostavite sljedeće informacije ako ste zainteresirani.

    1) Puno ime: ………
    2) Spol:………
    3) Potreban iznos zajma:………
    4) Trajanje zajma:………
    5) Država:………
    6) Kućna adresa:………
    7) Broj mobitela:………
    8) Mjesečni prihod:…………………
    9) Zanimanje:………………………
    )Koju stranicu ste ovdje pronašli o nama…………………

    Hvala i lijep pozdrav.
    ushaservicesonline@gmail.com
    +918794792073

    ОдговориИзбриши
  5. Vidio sam ovdje prije nekoliko tjedana komentar o dr. Agbazari i odlučio sam ga kontaktirati prema uputama, zahvaljujući ovom čovjeku što mi je donio željenu radost. Slijedila sam upute koje je dao kako bih vratila svog ljubavnika koji je ostavio mene i djecu već 3 godine, ali hvala dr. Agbazari jer su mi se vratili zauvijek i sretni smo zajedno. Molimo kontaktirajte ga za pomoć ako imate problema u vezi putem e-pošte na: ( agbazara@gmail.com ). I svjedočite sami.

    ОдговориИзбриши
  6. Pozdrav, sezonski pozdrav svim prijateljima vani, ja sam Bozana Miho, iz Splita, Hrvatska. Nakon što sam deset godina bio u vezi s njim, suprug se prekinuo sa mnom, učinio sam sve što sam ga vratio, ali sve je bilo uzalud, htio sam ga zbog ljubavi koju imam prema njemu, molio sam ga sa svime , Dao sam obećanja, ali on je odbio. Objasnio sam svom prijatelju na mreži, a ona mi je predložila da odem u dr. Apata velikog čarobnjaka koji bi mi mogao pomoći dati čaroliju da ga vratim, ali ja sam tip koji nikad nije vjerovao u čaroliju, nisam imao drugog izbora nego to Pokušajte, poslao sam poruku dr. Apata, a on mi je rekao da nema problema, sve će biti u redu prije 48 sati, moj bivši će mi se vratiti prije 48 sati, bacio je čaroliju i iznenađujuće je bio drugi dan, bilo Oko 16:00. Bivši me nazvao, bio sam toliko iznenađen, odgovorio sam na poziv i sve što je rekao bilo je da mu je jako žao zbog svega što se dogodilo, da me želi natrag, da me toliko voli. Bila sam tako sretna i otišla sam k njemu, pa smo opet počeli sretno živjeti zajedno. Od tada sam obećao da će svima koga znam tko ima problema s bilo kime trebati pomoć dr. Apata čarobnjaka čarolija njegova e -mail je (drapata4@gmail.com) i možete mu poslati e -poštu ako vam treba njegova pomoć u svojoj vezi , želite da vas prepoznaju u svijetu ili problemima s rakom, želite se oženiti ljubavnikom po vašem izboru ili slučajevima razvoda, zdravstvenih ili bračnih problema, promocije radnih mjesta i uspjeha, bilo što, ne odustajte, prestanite plakati, kontaktirajte DR . Apata na drapata4@gmail.com ili ga kontaktirate putem WhatsApp / Viber: +447307347648

    ОдговориИзбриши
  7. QUICK EASY EMERGENCY URGENT LOANS LOAN OFFER EVERYONE APPLY NOW +918929509036 financialserviceoffer876@gmail.com Dr. James Eric

    ОдговориИзбриши
  8. SVJEDOČANSTVO KAKO SAM DOBIO KREDIT OD 2% KOLATERA. Trebate li kredit? Jeste li u dugovima? Da li želite da pokrenete posao i potreban vam je kapital? Trebate kredit ili financiranje iz bilo kojeg razloga? Ovdje imate pravu lokaciju za svoja rješenja kredita! Preporučujem (kreditne kreditne institucije) svima vama. Nude zajmove svima koji su zainteresovani da dobiju bilo koju vrstu kredita. Pozajmili su mi iznos od 36.000 dolara sa ILI bez kolaterala po stopi od 2%. Nude sve vrste kredita, čak i sa lošim kreditnim rezultatom. Njihove usluge uključuju kredite za obrazovanje, zajam za automobil, zajam za kamione, zajam za refinansiranje, osigurani i neobezbeđeni zajam, lični zajam, zajam za konsolidaciju duga, poslovni zajam, hipotekarni zajam, stambeni zajam, studentski zajam itd. Molimo Vas da nam pišete na Whatsapp broj: +393512640785 ili : +393509313766
    ili :+393512114999. email: loancreditinstitutions00@yahoo.com
    ili email: loancreditinstitutions00@gmail.com
    molim vas, ja sam referent koji uzima moj kredit od njene kompanije.

    ОдговориИзбриши
  9. Moj suprug i ja ne možemo dovoljno izraziti koliko nam je ova kompanija pomogla u izuzetno teškom procesu kupovine kuće! U početku smo se malo bojali koliko je potrebno za odobrenje kredita, međutim, kroz sve to, Kreditno-kreditne institucije i cijelo osoblje nikada nisu odustali od nas i ostali su uz nas i educirali nas do kraja i sada smo spremamo se za useljenje u naš prvi dom! Hvala vam puno POVOLJNI KUĆNI KREDITI od 120.000 dolara!" kontaktirajte ih ako vam je potreban zajam putem e-maila: loancreditinstitutions00@gmail.com
    Whatsapp broj:+393512640785 ili +393512114999
    ili email: loancreditinstitutions00@yahoo.com

    ОдговориИзбриши